Skip to main content
På gång

DansPlats Skog söker Danskonstnär

10- 16 augusti arbetar GLAS( Maria Dahlin och Gusten Aldenklint) på DansPlats Skog.

Vi ger nu möjlighet att samarbeta med GLAS under veckan. DansPlats Skog vill genom satsningen öppna upp för nya samarbeten och skapandet att ny scenkonst. Vi står för resor, traktamente och boende för en person. Har du precis startat eller är mitt i ett arbete och är nyfiken på en samskapande process eller kanske bara vill träffa 2 musiker i en vecka och bolla idéer? Vi tänker att du vill samarbeta, har ett frö till vad du vill prova och har en öppen inställning. Processen redovisas under en offentlig visning den 15 augusti.

Skriv till oss om du är intresserad. Senast den 6 augusti vill vi ha din ansökan. Maila kort beskrivning av dig själv, kontaktuppgifter och din idé om vad du skulle vilja göra under veckan- max en A4:a.

Skicka till:dansplatsskog@gmail.com

För mer info om GLAS:

GLAS

Glas består av jazztrummisen Maria Dahlin och ljudproducenten Gusten Aldenklint, båda är baserade i Göteborg. Duon är ett nystartat tvärkonstnärligt projekt som utforskar skillnaden mellan spelad och inspelad musik, akustiska och syntetiska ljud, komponerade, programmerade och improviserade låtar. Musiken tar sin utgångspunkt i allt från kompositioner till dikter och konceptuella idéer. Genom att ställa upp våra musikaliska olikheter men samtidigt spegla varandra som reflektioner genom glas så skapar vi ett kalejdoskop av instrumentering och ljud.

Maria Dahlin

Frilansande trummis inom jazz och improvisationsmusik som även syns till på popscenen ibland. Lika mycket jazzkatt som fri improvisationsmusiker. Utbildad vid Birka folkhögskola, Skurups folkhögskola, Högskolan för Scen och Musik, samt en utbytestermin vid Jazzlinja i Trondheim. I Glas utforskar jag hur jag kan passa in i den syntetiska ljudmiljön med mitt akustiska sound. Genom att härma, reflektera och svara på Gustens spel så undersöker jag hur våra olika ljud kan gå ihop till en helhet. Bandets ovanliga sättning ger mig stor frihet att utforska och utvidga min roll både som musiker och kompositör.

Gusten Aldenklint

Frilansande ljudproducent, kompositör och elektronisk musiker. Jag har ställt ut ljudkonst, kurerat och handlett experimentella musiker och spelat på scener för flerkanals musik och performance. I Glas får jag utforska hur inspelade eller syntetiska ljud kan spelas eller programmeras för att spegla Marias akustiska ljud. Jag försöker tolka vad Marias spel berättar och hur vi kan skriva och arrangera musik som leker med hierarkierna mellan ljuden.

Glas första rep:https://vimeo.com/388819018