Skip to main content

Workshop med Tove Sahlin och Sara Soumah

Workshop för verksamma och nyfikna.

Ta chansen att möta dessa spännande scenkonstnärer.

Det blir modern/nutida dans.

OM: Tove Sahlin

Koreograf, regissör, scenartist

Tove Sahlin är koreograf, regissör, scenartist samt konstnärlig ledare för kompaniet Shake it Collaborations.

Genom kompaniet har Tove, i samarbete med olika konstnärer, skapat verken Roses & Beans (2010), My Own Bodies (2013), Miss U- (2015) och Det är som det (2017) som alla har turnerat nationellt och internationellt i flera år.

Som artist blev hon anlitad av Meg Stuart/Damaged goods 2016. Och hon frilansar också som koregraf och har samarbetat med till exempel Mattias Andersson på Backa Teater i företsällningarna Utopia (2012) och Misfits (2016). Under första halvan av 2018 producerade Shake it Collaborations ett stort samarbete med Folkteatern i Gävleborg, SAD Symphony. www.shakeitlab.com

Toves scenkonstverk diskuterar alltid olika stora men intima frågor så som kärlek, parsamhet, makt, sorg, död och familj. Hon bjuder på olika sätt in publiken till att undersöka sina förhållningssätt till språk, makt, kropp och sociala konventioner. Formen är ofta experimentell och ämnar att utmana åskådaren att själv fundera över sin egen situation.

2018-20 är Tove Sahlin Huskoreograf på Riksteatern.

Welcome

OM: Sara Soumah

Sara är född 1975 och uppvuxen i Sollentuna Stockholm. Hon är utbildad på Svenska Balettskolans moderna linje och har arbetat med koreografer som  Per Jonsson , Byteatern/Kajsa Giertz, Lotta Gharton /Dieselverkstaden, Göran Stangertz, Vifira m.fl. Hon arbetar även med västafrikansk dans, med bl.a. den guineanska koreografen Sekouba Camara. Sara är en av initiativtagarna till MELO.

http://melo-collective.se/melo/

 

Datum

30 juli, 2020
Utgått!

Tid

18:00 - 20:00

Mer info

Mer om Tove

Platser

DansPlats Skog
Kallbäcksvägen 25, 826 69 Stråtjära
PHIDR

Arrangör

PHIDR
Telefon
+46706699820
E-post
dansplatsskog@gmail.com

Other Organizers